15 Haziran 2010 Salı

Önceliklerim

Yaşadıklarımızın anlamlı olması için geçmişten ve hayatımızdan bilinmesi gerekenler:
- Buzdolabında anne sütü olduğu için 4-6 derece arasında tutmaya çalışıyorum ve şu anda hayatımın en önemli görevlerinden biri bu. Kızım doğduğundan beri buzdolabına her dokunan insana bunu sakince, bağırarak, üstüne yürümek suretiyle, o anda ne gerekirse o şekilde açıklarım. buzdolabı da dereceyi gösterdiği için bana bu konuda yardımcı olur.
Evde bu konuda büyük tartışmalar çıkmışlığı vardır. buzlukta da anne sütleri olduğu için buzluk da çok önemlidir. yani bizim evde en önemli yer buzdolabı. hatta kaynanamın "ben oraya dokunmam, o mutfağa da girmem" tavrı koymuştu. Giriyor o ayrı.
- Anne sütü 1 numara biberon ucuyla verilir, mama 3 numarayla. mama 1 numaradan akmaz, 2de zor akar, bebeği zorlar, orta kulağına zarar verir. milyon defa konuşuldu.
- Bebeğin bulaşıkları özenle yıkanır, iyice çalkalanır ve sterilizatöre konulur. Sterilizatör bir bulaşık makinası değildir!
- Kızımın her zaman temiz kıyafetlerle dolaşmasını isterim. Akşam eve geldiğimde yüzünde ve üstünde kahvaltısını görünce fenalık geçiririm ama birşey söyleyemem. Aynı şekilde kahvaltı ederken su içtiği alıştırma bardağının akşam hala kullanıldığını görmek canımı sıkar, özellikle de kahvaltıda yediği yumurta üstünde asılıysa. yine milyon defa konuşulmuştur. mikrop yahu mikrop!

1 yorum:

  1. IIIYYKKK! Pis kadın! Kaynanaya gıcık kapmamak elde değil yahu!

    YanıtlaSil