26 Kasım 2010 Cuma

Umuda korku bulutları

Dün akşam eve geldim. Bitik ve hasta. Yemek dışarıdan söylenecek ve sadece çorba yapılacak diye bir kararla.

Çorbayı koyarken kaynbaba (kayınpederin kaynana modundaki yeni versiyonu, şirin baba gibi oldu) geldi. içeriye oturdu. Ben de geçtim içeriye, nasıl olsa artık giderler, ben de kızımla ilgilenirim diye. Gitmediler. offfffff. "gidin artık diye oturuyorum burada, hadi hadi" düşünce bulutumu gören yok.

"Çocuk çok iyi, ne öksürdü, ne burnu tıkalı" haberi gelmişti. Velet öksürmekten öğürüyor, burnu yine duvar, emmesi mümkün değil. "Haberim olsaydı doktor randevusunu iptal ettirmezdik" dedim. "Az önce olmuş" dedi kaynbaba. Evet öyle bir anda başlıyor böyle şeyler gerçekten!

Konuşulanlar:
- Annesi bilmek ister, ne yemiş, ilaç ne zaman almış
- Allah Allah, sen avukatı mısın?
dedi! Dedi ve söylemedi!

Kaynbaba bile şaşırdı!

Neyse ki kocam geldi, aldı raporu. Ama kocam elini yıkayıp üstünü değiştirene kadar bekleyeceklerini söylediler. Bana emanet etmeye kıyamadılar mı nedir :)

Nitekim sakin bir akşam sonrası kocam yerde çocuğun yanında oturmuştu bitkin halde.

- Düşünüyorum düşünüyorum, bakıcı alsa çocuğu kaçırsa, hayatta bulamayız. Sakat bırakıp dilendirirler.
- Yok canım, daha neler.

Ama saatlerce uyumadım ardından. Kendimi asla affetmem. Kaynanaya katlanamadım diye çocuğun başına birşey gelmesini asla affedemem.

3 yorum:

  1. esim blog'unuzu gezerken rastladim, once bu ne diye merak ettim, iki satir okudum, sonra bir paragraf, sayfa derken okumaya devam ettim... anlattilariniz bana cok yabanci sanki baska bir dunya'dan geliyor gibi, inanilir gibi degil. arasira da esimle sizi konusuyoruz, kulaklarinizi cinlatiyoruz. kaynana konusunda bir sey diyemem de, bakici konusunda bir onerim olacak. eve gizli web kamera ve ses kayit cihazi yerlestirin. benim arkadasim bu sekilde facianin esiginden dondu. bir de varsa refereansi bakicinin onlarla da konusun.
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Blogunu severek takip ediyorum, üsteki yorumaki gibi sanki bu dünyadan yazmıyorsun gibi çok ama çok farkılı şeyler yazdıkların.Ancak bence bu durumda daha fazla devam etmemelisin, bakıcının kötüsü tabiki var ben 3. deyim şu anda.. ama önlemler alabilirsin.Kamera eve koymalı ve mümkünse referansla almalısın, kendini böyle yüyüp bütürmeisonra bir ömür onun çocuğuna baktın sözlerine de maruz kalacaksın,dayanılmaz derim.

    YanıtlaSil
  3. Selam,

    ikinizin de uyardığı gibi bakıcının referanslarını aradım konuştum ama insanın içi asla rahat değil. Hayır, en yakınına bırakırken bile çok rahat olmuyorsun, 2 gün tanıdığın birine bırakırken tabi ki rahat olmazsın.
    KAmera konusunda uyarmıştım zaten, olabilir, rahatsız olmayın diye. Koymakta fayda var.
    Araştırmaya başlayayım.

    Çok teşekkürler uyarılarınız için.

    YanıtlaSil